SecNews iGuRu: Σε συνέχεια της πρώτης μας δημοσίευσης που ουσιαστικά ανακοίνωνε την ιδέα της συγχώνευσης των δύο ιστοσελίδων, και μετά από πολλές εσωτερικές συζητήσεις (μεταξύ μας, αλλά και ο καθένας με τον εαυτό του) αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με το project.

Να’μαι λοιπόν να γράφω σε ένα “νέο” board, θέλοντας να πιστεύω ότι οι τελικοί αποδέκτες είναι οι ίδιοι καθώς ανέκαθεν υπήρχε μια χημεία μεταξύ των δύο ιστοσελίδων.

Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες;

  1. Με τον όρο συγχώνευση εννοούμε τον τίτλο της πρώτης δημοσίευσης, δηλαδή 1+1=1. Έτσι σαν πρώτο βήμα, η βάση δεδομένων του iGuRu.gr θα προστεθεί στην βάση του SecNews. Συγκεκριμένα θα συγχωνευτούν τα tables: posts, postmeta, terms, terms_reletionship και terms_taxonomy
  2. Καθάρισμα της βάσης δεδομένων από σκουπίδια παλιών plugins για καλύτερες αποδόσεις της SQL (spring cleaning).
  3. Ξεκαθάρισμα στα plugins για καλύτερες αποδόσεις στην ταχύτητα.
  4. Βελτιστοποίηση του “νέου” theme στα δεδομένα του Secnews
  5. Speed tweaks
  6. Νέα settings για SEO
  7. Προσθήκη των χρηστών του iGuRu.gr με το χέρι λόγω των hashed & salted κωδικών πρόσβασης (ευτυχώς δεν είμαστε πολλοί).
  8. Μοίρασμα πρόσβασης σε όλα τα social media.
  9. Συγχώνευση των δύο σελίδων του Facebook σε μια.
  10. Redirect του iGuRu.gr στο SecNewς.gr

Όλα τα παραπάνω είναι η αρχή ενός μεγάλου project και όπως καταλαβαίνετε οι δυσκολίες μπορεί να βάλουν τρικλοποδιές στα χρονοδιαγράμματα. Εξάλλου παίζει πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας που έρχεται και επιβεβαιώνει τον νόμο του Merphy.

Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είμαστε στο 1 μετά το ίσον. Μέχρι τότε και από σήμερα θα είμαστε στο SecNews προσπαθώντας να καταλάβουμε πως πήραμε την απόφαση.

Υ.Γ.: Επειδή “you can’t teach an old dog new tricks” το ύφος των συντακτών του iGuRu.gr δεν θα αλλάξει, οπότε ζητούμε την κατανόησή σας.