H Intel στο φετινό CES είχε μια πάρα πολύ δυνατή παρουσία και έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία της με ένα video που έπαιξε με την έναρξη του CES και που με στόμφο ονόμασε το νέο κύμα καινοτομιών της ως «Game Changer». Mε άλλα λόγια ήρθε για να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Εντυπωσιακή και βαρύγδουπη δήλωσε και θα ήταν και ουσιώδες αν δεν αντέγραφε την Apple!!

Kαι να η Intel θέλει να παραμείνει στο hardware και δεν θέλει να συναγωνιστεί την Apple σαν εταιρεία αλλά αυτό που προσπαθεί να επιβάλει σιγά σιγά στους κατασκευαστές των ultrabooks και pcs είναι το να μοιάζουν περισσότερο σαν iPad.

Με τεχνολογίες όπως το Intel’s Wireless Display (WiDi) που είναι ταυτόσημο του AirPlay της Apple και καθώς ο τέταρτης γενιάς Intel Core επεξεργαστής θα προσφέρει σε συμβατά Ultrabooks διάρκεια μπαταρίας τουλάχιστον 9 ώρες με κατανάλωση στα 10 watt προσπαθεί να δώσει άνετα την αυτονομία ενός iPad.

Η εταιρεία, μάλιστα, υποσχέθηκε να προωθήσει νέες Ultrabook συσκευές που θα χρησιμοποιούν αυτούς τους επεξεργαστές. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης η Intel παρουσίασε ένα ultrabook με διάρκεια μπαταρίας 13 ωρών! Τα ultrabooks με οθόνη αφής θα ξεκινάνε από τα $599 ενώ αυτά με αποσπώμενο πληκτρολόγιο για να μετατρέπονται σε tablets θα ξεκινάνε από τα $799.

Ενδιαφέρον λοιπόν κίνηση από μια εταιρεία που ξέρει να καθιερώνεται και να επιβάλει κατευθύνσεις στους προσωπικούς υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews