Ο Tim Cook ξεκίνησε το 2013 κάνοντας μια δεύτερη επίσκεψη στην Κίνα. Ο CEO της Apple συναντήθηκε με τον Miao Wei, επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών, για να συζητήσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας της τεχνολογίας των πληροφοριών, τις κινητές επικοινωνίες, και την επέκταση της Apple στην Κίνα.

Η εταιρεία του Cupertino έχει διπλασιάσει των αριθμό των καταστημάτων της στην χώρα ενώ ταυτόχρονα οι iOS συσκευές της έχουν αυξήσει κατά πολύ την δημοτικότητα τους. Η τελευταία επίσκεψη του Cook στην Κίνα ήταν τον Μάρτιο του 2010 λίγο μετά την υπόσχεση του ότι θα κάνει πολλές επενδύσεις στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Από τότε, η Apple άνοιξε πέντε καινούργια καταστήματα στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, έχοντας πλέον συνολικά 11. Την τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο Cook την Κίνα υπήρχαν μόνο 6.

Εκπρόσωπος της Apple, ο Carolyn Wu, είπε στο Bloomberg ότι δεν έγιναν διαθέσιμες επιπλέον πληροφορίες για τη συνάντηση του Cook με τον Wei, καθώς δεν μπορούσε και να αποκαλύψει το πόσο θα παραμείνει εκεί ο CEO της Apple και με πόσους ακόμα έχει συνάντηση.

Στην προηγούμενη του επίσκεψη, ο Cook είχε πάει από το εργοστάσιο της Foxconn που κατασκευάζονται τα Mac και οι iOS συσκευές, ωστόσο δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα το ξανά επισκεφτεί και αυτή τη φορά.

Επιπλέον, κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως επισκεφτεί την China Mobile, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Και ενώ οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα γνώρισαν τεράστια επιτυχία, η China Mobile δεν έχει διαθέσει ακόμα στα καταστήματα τη συσκευή. Βρίσκονται σε συζητήσεις από το 2007 όπου κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, ωστόσο ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι.

Ο Steve Jobs, στην βιογραφία του από τον Walter Isaacson είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε πάει ποτέ Κίνα. Ο Tim Cook έκανε δυο ταξίδια μέσα σε 10 μήνες.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews