H Apple τον περασμένο Νοέμβριο άφησε να εννοηθεί πως στα μελλοντικά της σχέδια είναι και η εξέλιξη του Siri. Θέλει να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά καθώς και να το μεταφράσει σε επίπλεον γλώσσες και γι αυτό πρόσφατα ζητούσε μεταφραστές (Θέλω να πιστεύω πως θα συμπεριλάβουν και τα ελληνικά). Σήμερα συναντήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγγελία μέσα από την apple.

Ζητά δημιουργικό συγγραφέα με γνώση στο διάλογο ετοιμόλογο ώστε με τη βοήθεια του να δημιουργήσουν “μία” Siri με ξεχωριστό αναγνωρίσιμο χαρακτήρα. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας δεν θα ανανεώσει απλά τη Siri αλλα θα βοηθήσει και στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη διαλόγων που θα υποστηρίζουν τις νέες δυνατότητες “της” Siri.

“We’re looking for a uniquely creative individual to help us evolve and enrich Siri, our virtual personal assistant. Siri’s known for ‘her’ wit, cultural knowledge, and zeal to explain things in engaging, funny, and practical ways. The ideal candidate is someone who combines a love for language, wordplay, and conversation with demonstrated experience in bringing creative content to life within an intense technical environment.”

Η apple σκέφτεται καθαρά πλέον την Siri ως μία προσωπικότητα ζωντανή αλλά εξίσου λειτουργική. Στην αγγελία αναφέρουν και επισημάνουν πως η Siri είναι γνωστή και για το “πνεύμα της”, την κουλτούρα της και το ζήλο της να εξηγήσει τα πράγματα με αστείους και πρακτικούς τρόπους. Οι πνευματώδεις απαντήσεις της Siri θα είναι τελικά αυτές που θα την ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό; το μέλλον θα δείξει.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews