Πριν το θάνατο του το 2011, ο Steve Jobs ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Disney και αυτό λόγο του ότι η Disney είχε αγοράσει την εταιρεία του, Pixar, το 2006. Ωστόσο, πριν η Disney αγοράσει την Pixar, τα πράγματα μεταξύ του Steve Jobs και της πρώτης δεν ήταν και τόσο ρόδινα.

Ο Steve Jobs και ο CEO της Disney, Bob Iger, είχαν πολύ καλές σχέσεις, ωστόσο το πρώτο καιρό ο Jobs δεν φοβόνταν να πετάξει μια ατομική βόμβα σκληρότητας απέναντι στην Disney. Καλούσε τον Bob Iger ακόμα και τα Σάββατα για να του πει ότι οι ταινίες του ήταν χάλια.

Ο λόγος της απαξίωσης του Jobs απέναντι στην Disney είχε προέλθει από τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον προκάτοχο του Iger, Michael Esner. Οι δυο τους είχαν πολλές βεντέτες διότι ο Jobs προσπαθούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία. Η σχέση μεταξύ της Disney και της Pixar ξίνισε γρήγορα με αποτέλεσμα οι δυο εταιρείες να σταματήσουν τις συζητήσεις.

Μόλις ανέλαβε ο Iger το 2006, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να καλέσει τον Steve Jobs και να δει αν θα μπορούσε να διασωθεί η σχέση των δυο εταιρειών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο Iger, είπε ότι ο Jobs ήταν απίστευτα ειλικρινής και ευθύς στις συζητήσεις τους, μέχρι που έφτασε στο σημείο ο Jobs να καλεί τον Iger το Σάββατο και να του λέει αν η ταινία της Disney που είδε το περασμένο βράδυ ήταν χάλια.

Αυτή όμως η ειλικρίνεια και η αμεσότητα βοήθησε στις σχέσεις των δυο εταιρειών και έσωσε την Disney από μερικές χιλιάδες δολάρια όταν εκείνη αγόρασε την Pixar το 2006 προς 7,4 δισεκατομμύρια.

Ο Bob Iger αυτή τη στιγμή είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Apple και στη συνέντευξη του είπε ότι έμαθε πολλά δουλεύοντας μαζί με τον Steve Jobs. Και παρόλο που o Jobs είπε στην βιογραφία του από τον Walter Issacson ότι είχε εντυπωσιαστεί από την ειλικρίνεια του Iger, ο ίδιος ο Iger δεν άκουσε ποτέ τον Jobs να του το λέει, ωστόσο το έμαθε διαβάζοντας το βιβλίο.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews