Το πέμπτης γενιάς iPad αναμένεται να αλλάξει το σχεδιασμό του υιοθετώντας αυτόν του iPad mini, κάνοντας το αρκετά πιο μικρό και αφαιρώντας το πλαίσιο γύρο από την οθόνη, σύμφωνα με σημερινή αναφορά.

Όσο για το iPhone 5S θα είναι ίδιο με το iPhone 5, όπως ίσως ήδη να έχετε μαντέψει, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο φθηνότερο iPhone το οποίο θα απευθύνετε στα 700 εκατομμύρια πελάτες της China Mobile.

Ο Jeremy Horwitz του iLounge ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δει ένα φυσικό μοντέλο του iPad 5 και λέει ότι είναι κατά πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το iPad 4, το οποίο έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό με αυτόν του iPad 2. «Είναι πολύ πιο μικρό απ” ότι μπορείτε να φανταστείτε» είπε ο Horwitz. «Έχοντας αφαιρέσει το πλαίσιο γύρο από την οθόνη, υπάρχει χώρος μόνο για την κάμερα και το home button» .

Επίσης η συσκευή αναμένεται να είναι και αρκετά πιο λεπτή, ενώ θα έχει τις ίδιες καμπύλες που έχει και το iPad mini. Ο Horwitz λέει πως ο σχεδιασμός του iPad mini γνώρισε μεγάλη επιτυχία γιαυτό και είναι λογικό από την Apple να χρησιμοποιήσει τον ίδιο και στο iPad.

Στην συνεχεία σημειώνει ότι η Apple θα χρειαστεί να κάνει πολλές αλλαγές στο εσωτερικό του ώστε να χωρέσει όλα τα πράγματα σε τόσο μικρό μέγεθος. Πιστεύει ότι η εταιρεία του Cupertino θα χρησιμοποιήσει επιτελούς IGZO οθόνη, η οποία έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση ενώ αποδίδει το ίδιο ποιοτικά με τις σημερινές, και πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει επεξεργαστές οι οποίοι θα είναι εξίσου πιο ενεργειακά οικονομικοί.

Πότε θα δούμε το καινούργιο iPad; Σύμφωνα με τον Horwitz μάλλον όχι πριν τον Οκτώβριο. Πρόσφατες φήμες ήθελαν την κυκλοφορία του τον Μάρτιο, ωστόσο ο Horwitz λέει ότι μάλλον δεν θα το δούμε τόσο σύντομα, αν και παραδέχεται ότι η ημερομηνία που έδωσε είναι καθαρά μια εικασία, και αυτό διότι πιστεύει ότι οι IGZO οθόνες και οι καινούργιοι επεξεργαστές δεν θα είναι έτοιμοι τόσο νωρίς.

Ο Horwitz συνέχισε μιλώντας για το iPhone 5S και το πολυαναμενόμενο φθηνότερο iPhone. Σύμφωνα με τις πηγές του, το πρώτο θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 5, ενώ το δεύτερο θα δημιουργηθεί έχοντας στο μυαλό τους πελάτες της China Mobile.

Η China Mobile, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Κίνα, ακόμα δεν προσφέρει στους συνδρομητές της iPhone και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Apple που δεν θέλει να αφήσει με τίποτα. Τα υπάρχοντα iPhone είναι πολύ ακριβά, με το iPhone 5 να κοστίζει 849 δολάρια και το iPhone 4 500 δολάρια, ενώ ο μέσος μισθός που παίρνει κάποιος τον χρόνο δεν ξεπερνάει τα 3.000 δολάρια.

Τα χαρακτηριστικά του φθηνότερου iPhone δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα, ωστόσο προηγούμενες αναφορές το θέλουν να είναι φτιαγμένο από πλαστικό όπως το iPhone 3G και 3GS.

Και τέλος ο Horwitz μίλησε για το iPhone «Math» . Οι πηγές του, του είπαν ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο iPhone με μεγαλύτερη οθόνη, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε φέτος και ίσως να μην το δούμε και ποτέ. Του είπαν ότι είναι μια «plan b» συσκευή σε περίπτωση που τα πράγματα με το Android  και τις μεγάλες οθόνες γίνουν ακόμα πιο άσχημα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews