Σίγουρα όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται τόσο για την μετοχή της Apple όσο και για το μέλλον της δεν μπορούν να αφήνουν ανεπηρέαστους τους υπαλλήλους της και αυτό ο Tim Cook το γνωρίζει καλά. Έτσι λοιπόν την παρασκευή ενοποιών όλων έσπευσε να τους καθησυχάσει μιλώντας με ιδιαίτερο στόμφο για το τι σημαίνει να η Apple και τα προϊόντα της.

Αρχικά όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στην μετοχή της Apple που όπως σας αναφέραμε πρόσφατα έπεσε στην δεύτερη θέση αφήνοντας την πρωτιά σε μια εταιρεία με πετρέλαια. Τόνισε πως δεν θα πρέπει να τους ανησυχεί αυτό και πως θα πρέπει να εστιάσουν στα πρόσφατα εντυπωσιακά κέρδη που σημείωσε η εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο. Δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου και ούτε τον ίδιο τον προβληματίζει το γεγονός πως μια εταιρεία με πετρέλαια ξεπέρασε την Apple. Αστειευόμενος μάλιστα τους ρώτησε ποιος πραγματικά θα ήθελα να πάει και να δουλέψει εκεί και να αφήσει την Apple. Τόνισε επίσης πως ο στόχος της Apple δεν ήταν και δεν είναι να φτάσει στο νούμερο 1 στο χρηματιστήριο αλλά το να δημιουργεί προϊόντα που θα κάνουν χαρούμενους τους καταναλωτές.

we [Apple] just had the best quarter of any technology company ever.” Cook said. “the only companies that report better quarters pump oil. I do not know about you all, but I do not want to work for those companies

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο Employee Purchase Plan που θα ξεκινήσει από σήμερα και θα επιτρέπει σε κάθε υπάλληλο της Apple να έχει ειδική έκπτωση σε ξεκλείδωτα iPhone αλλά και στα iPad Mini και στους νέους iMac.

Τέλος αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό. Έτσι παραδέχτηκε πως το Android αν και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς η Apple σημειώνει μεγαλύτερα κέρδη και είναι χαρούμενος που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κατακερματισμού των συσκευών που έχει ο ανταγωνιστής τους. Το iOS το αγαπάει ο κόσμος και το iPhone είναι μια συσκευή που ευχαριστεί τους χρήστες.

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως αν τα διάφορα τμήματα της Apple ήταν εταιρείες από μόνες τους τότε αυτές θα ήταν άνετα κάθε χρόνο στην λίστα του Forbes με τις 500 καλύτερες εταιρείες κάθε χρόνο δηλώνοντας έτσι την καταπληκτική δουλειά που γίνεται από τον καθένα τους.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews