Μερικά στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπρόεδρου John Couch, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Abdullah Gül, για να κλείσουν συμφωνία ώστε να ενταχθούν τα iPad στην εκπαίδευση της χώρας. To πρόγραμμα FAITH της Τουρκικής κυβέρνησης έχει σκοπό να εντάξει στα σχόλια 15 εκατομμύρια tablet με κόστος περίπου 4,5 δις δολάρια.

Ο Gül, επισκέφτηκε τα κεντρικά της Apple στο Cupertino τον περασμένο Μάη για να συζητήσουν για το πρόγραμμα FAITH το οποίο ίσως σύντομα να συμπεριλάβει και iPad.

Είναι μάλλον απίθανο η Apple να αρνηθεί την ευκαιρία να είναι μέρος του προγράμματος με τα 4,5 δις δολάρια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια συμφωνία και βρίσκονται υπό διαπραγματεύσεις. Ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Apple είναι το διαφορετικό layout που έχουν τα Τούρκικα πληκτρολόγια, διότι έχουν αρκετά κουμπιά σε λάθος θέσεις.

Επιπλέον η Apple έχει σκοπό να ανοίξει το πρώτο της Apple Store στην Τουρκία, ενώ ξεκίνησε πρόσφατα να ψάχνει για υπαλλήλους στην Κωνσταντινούπολη.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews