Η Microsoft ως γνωστό πάντα προσπαθεί να δείχνει σε όλους ότι τα προϊόντα της είναι καλύτερα από αυτή της Google. Έτσι τώρα και με το Bing, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι πολύ καλύτερη μηχανή αναζήτησης από το Google. Το ισχυρίζεται αλλά με αποδείξεις καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε μία ακόμη έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πάνω στις απαντήσεις της έρευνας, από μια ανεξάρτητη εταιρεία με έδρα το Σαν Ντιέγκο και αποκάλυψε ότι το 52 τοις εκατό των ερωτηθέντων προτίμησε τα αποτελέσματα του Bing από αυτά της Google, ενώ το 36 τοις εκατό από αυτούς είχαν επιλέξει την Google.

Ένα άλλο 12 τοις εκατό επέλεξε Bing

και Google εξίσου, σύμφωνα μια δημοσίευση στο blog της Microsoft.

“Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία και έπρεπε να έχουν χρησιμοποιήσουν τη μηχανή αναζήτησης για ένα μήνα. Δεν είχαν ιδέα ότι ήταν για να γίνει ένα “test drive”ανάμεσα στην Google και το Bing, ούτε οτι η Microsoft χρηματοδοτούσε την έρευνα. Κατα τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιούσαν μόνο  ένα παράθυρο αναζήτησης το οποίο φανέρωνε μόνο τα αποτελέσματα, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς το Bing Snapshot και το Social Search και επίσης χωρίς το Google Knowledge Graph ” εξήγησε η Microsoft.

Δεν θα θέλαμε να βάλουμε στοίχημα αλλά υποψιαζόμαστε ότι αν την έρευνα την πραγματοποιούσε η Google τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά…