Η Apple βελτιώνει το Siri συνεχώς από την μέρα που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 4S τον Οκτώβριο του 2011, ενώ παράλληλα επεκτείνει την διαθεσιμότητα τους, προσθέτοντας το σε όλες τις καινούργιες iOS συσκευές, καθώς και σε κάποιες παλιότερες. Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν έχει σκοπό να σταματήσει εδώ και ίσως σύντομα δούμε το Siri και σε Mac υπολογιστή.

Μια καινούργια αγγελία της Apple ψάχνει για “Siri UI Engineer” και απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχει εξοικείωση με UNIX, και κυρίως Mac OS X, καθώς και μεγάλη γνώση πάνω σε Cocoa. Επιπρόσθετα χρειάζεται να έχει εμπειρία και στα ακολουθά: Android, Microsoft C#, Java ή C++.

Η Apple λέει ότι το άτομο που θα αναλάβει την θέση θα πρέπει να έχει πάθος για την Macintosh πλατφόρμα, ενώ παράλληλα θα μπορεί να γράφει απλές εφαρμογές που θα είναι εύκολες στην χρήση τους.

Μέχρι στιγμής, αυτί η αγγελία είναι η πιο δυνατή ένδειξη ότι το Siri θα έρθει κάποια στιγμή στους Mac. Δεν αποκαλύπτει κάτι, αλλά δείχνει ότι η Apple δουλεύει πάνω στην μεταφορά του δημοφιλούς προσωπικού βοηθού της. Γνωρίζουμε ήδη το τι μπορεί να κάνει κάποιος με το Siri στην iOS συσκευή του, οπότε φανταστείτε ποσά περισσότερα θα μπορούσε να κάνει με ένα Mac. Από το να βάζει υπενθυμίσεις και να στέλνει email μέχρι να χειρίζεται την μουσική και να στέλνει iMessages.

Μακάρι να το δούμε στην επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της Apple, ωστόσο ίσως να είναι ακόμα λιγάκι νωρίς.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews