Το evasi0n jailbreak πήρε πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο jailbreak εργαλείο για να κυκλοφορήσει, ωστόσο, φαίνεται πως η αναμονή άξιζε για τα εκατομμύρια των χρηστών του iOS.

Μόλις τέσσερις μέρες μετά την διαθεσιμότητα του στο κοινό, 7 εκατομμύρια χρήστες iPhone, iPad και iPod touch έφυγαν από τα “δεσμά” της Apple και έκαναν jailbreak την συσκευή τους, ώστε να μπορέσουν να την προσαρμόσουν στα μέτρα τους.

Ο Jay Freeman, διαχειριστής του Cydia, είπε στο Forbes ότι την Πέμπτη το βράδυ, το online κατάστημα για τις jailbroken συσκευές είχε δεχθεί συνολικά επίσκεψη από 5,15 εκατομμύρια iPhone, 1,35 εκ. iPad και 400.000 iPod touch, τα οποία όλα έγιναν jailbreak με το evasi0n.

Το evasi0n είναι το πρώτο εργαλείο που κάνει jailbreak το iPhone 5 και το iOS 6.1. Ο Freeman είπε ότι χάρη σε αυτό, η επισκεψημότητα στο Cydia έχει αυξηθεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο jailbreak εργαλείο Absinthe, ωστόσο δεν παρείχε ακριβή στοιχεία.

Επιπλέον, η δημοτικότητα του evasi0n εργαλείου ενισχύθηκε λόγο του ότι πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες iOS συσκευές στο κόσμο. Η Apple πούλησε 136 εκατομμύρια iPhone μόνο το 2012. Ωστόσο, ο Freeman λέει πως ακόμη ένας λόγος για την αυξημένη δημοτικότητα του εργαλείου πηγάζει από το γεγονός ότι η Apple εξακολουθεί να έχει κλειδωμένο το σύστημα της.

Τα smartphone γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ωστόσο επιμένουν να είναι κλειστά εμποδίζοντας τους χρήστες να κάνουν ότι θέλουν. Γιαυτό ο κόσμος αναγκάζεται να κάνει jailbreak.

Αν δεν έχετε κάνει ακόμα jailbreak την συσκευή σας και ενδιαφέρεστε να μπείτε και εσείς σε αυτό το κόσμο, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας εδώ.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews