Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πρωτοπορεί με κάποιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αυτή τη φορά η εταιρεία είχε μια απλή ιδέα αλλά τόσο πρακτική. Με τις οθόνες αφής και τόσα δάκτυλα να τις αγγίζουν καθημερινά σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν να μην αμελήσει την προστασία του οργανισμού μας. Έτσι κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αντί-βακτηριακές οθόνες αφής.

Βασικά, η Microsoft σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το υπεριώδες φως, προκειμένου να απολυμαίνει τα δακτυλικά αποτυπώματα όταν ο χρήστης αγγίζει στην οθόνη της κάθε συσκευής, είτε πρόκειται για ένα tablet, ή κάποιο φορητό υπολογιστή ή ένα smartphone.

Εδώ είναι ένα απόσπασμα από το κατατεθέν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει συνοπτικά τη νέα τεχνολογία της Microsoft:

“Ένα υπεριώδες και ορατό φως με μια διάφανη μεμβράνη θα υπάρχει επί ή εντός μιας οθόνης αφής για την αυτόματη απολύμανση της επιφάνειας.”

Δεδομένου ότι η Microsoft εργάζεται σκληρά για να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, μια τέτοια τεχνολογία θα αποτελέσει προφανώς ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εταιρεία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα tablets που έχει κατασκευάσει δεν είναι και τόσο δημοφιλή μέχρι τώρα.

Όμως αυτό που μας είναι ασαφές ακόμα αφού σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν αναφέρεται, είναι η τιμή μιας τέτοιας οθόνης. Ο κίνδυνος είναι να εκτοξευτεί η τιμή της κάθε συσκευής που θα την χρησιμοποιεί πολύ υψηλά, καθιστώντας τη ουσιαστικά απρόσιτη.

Μένει να δούμε αν η Microsoft καταφέρει πράγματι να κατασκευάσει την ιδέα της μαζικά, και αν τα καταφέρει σε τι κόστος.