Θυμάστε τότε που ένας Βρετανός δικαστής ανάγκασε την Apple να απολογηθεί στη Samsung μέσω της κεντρικής της σελίδας; Ήταν αρκετά περίεργη τιμωρία, αλλά η Apple τα κατάφερε μια χαρά.

Τελικά, απ’ ότι φαίνεται ο Βρετανός δικαστής που ήθελε τότε η Samsung να κερδίσει την Apple είχε έναν πολύ καλό λόγο, και αυτός ήταν να πιάσει δουλειά στη Samsung.

Μετά από ψάξιμο, o Florian Mueller του Foss Patents ανακάλυψε ότι ο Sir Robin Jacob, το άτομο που ανάγκασε την Apple να απολογηθεί δημόσια, προσλήφθηκε από την Samsung σαν επαγγελματίας μάρτυρας.

Είμαι σίγουρος ότι η Samsung και ο Sir Robin Jacob δεν θα το έκαναν αυτό αν πρόκειται να παραβίαζαν κάποιο νόμο. Προφανώς, ένας πρώην δικαστής που έβγαλε απόφαση προηγούμενος για κάποια υπόθεση υπέρ κάποιου ατόμου, μπορεί αργότερα να προσληφθεί σαν μάρτυρας από το ίδιο άτομο σε υπόθεση εκτός Αγγλίας και ας έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες.

Φαίνεται περίεργη η κατάσταση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Sir Robin Jacob ξέρει πολύ καλά τους νόμους και δεν θα το ρίσκαρε να πάει φυλακή για μερικά έξτρα χρήματα. Από την άλλη βέβαια, αυτά τα “εξτρά” χρήματα είναι πολύ καλά, και ίσως ούτε και ο ίδιος μπορούσε να αντισταθεί.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews