Σύμφωνα με πήγες του Digitimes, η Apple και η Samsung ακολουθώντας τα βήματα των Nokia, LG και HTC σκέφτονται να φέρουν ασύρματη φόρτιση στα smartphone τους αυτό το χρόνο. Το χαρακτηριστικό θα αφορά τις καλές τους συσκευές όπως το iPhone 5S και το Galaxy S IV.

Όσοι δεν γνωρίζεται το Digitimes, να πούμε ότι έχει πολύ κακό ιστορικό με τις φήμες, κυρίως αυτές που αφορούν την Apple, γιαυτό και δεν πιστεύουμε εύκολα ότι πει και σας συμβουλεύουμε να κάνετε το ίδιο.

Σύμφωνα λοιπόν με το Digitimes, η Samsung θα φέρει ασύρματη φόρτιση στο Galaxy S IV, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, με τη Κορεάτικη εταιρεία να χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Qi, δημιούργημα της Wireless Power Consortium.

Η ασύρματη φόρτιση ωστόσο μπορεί να μην είναι ενσωματωμένη μέσα στη συσκευή. Σύμφωνα με τις πηγές, οι χρήστες ίσως χρειαστεί να αγοράσουν μια ειδική πίσω πλάτη, η οποία θα έχει ενσωματωμένη τη τεχνολογία.

Όσο για την Apple, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει μια αντίστοιχη τεχνολογία την οποία όμως έχει δημιουργήσει η ίδια, αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν με σιγουριά αν θα την δούμε στο iPhone 5S ή στο iPhone 6 το 2014. Επίσης δεν μπορούσαν να πουν αν θα είναι ενσωματωμένο στη συσκευή ή όχι.

Δεδομένου βέβαια ότι η Apple ασχολείται περισσότερο με τα προϊόντα της, μάλλον θα είναι ενσωματωμένο. Αν τελικά αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τέτοια τεχνολογία.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του iPhone 5 ο Phil Schiller είπε ότι το να χρησιμοποιείς ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης δεν είναι απλή υπόθεση, διότι θα πρέπει πάλι να συνδέουμε μια συσκευή στο τοίχο και σύμφωνα με τον Schiller, τις περισσότερες φορές αυτή δεν είναι η πιο εύκολη λύση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews