Ο επικεφαλής επενδύσεων της Gamco Investors, Howard Ward, είπε σήμερα ότι η Apple σκοπεύει να αποκαλύψει τα σχέδια της σχετικά με το τι θα κάνει με τους τόνους χρήματος που έχει, τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον Ward η Apple δέχεται πιέσεις ώστε να αποκαλύψει τι θα κάνει με τα 137 δις. δολάρια που έχει στην άκρη, συν τα άλλα 42 δις δολάρια που περιμένουν οι επενδύτες ότι θα κερδίσει μέσα στο 2013.

Φυσικά οι γνώμες διίστανται, με τον David Einhorn να λέει πως η Apple θα δώσει προνομιούχες μετοχές στους επενδύτες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μια μεγαλύτερη πληρωμή στα μερίσματα τους.

“Σύντομα θα έχουμε ανακοίνωση από την εταιρεία για το πως σκοπεύει να διαθέσει ένα μέρος των μετρητών της” είπε ο Ward σε συνέντευξη του σήμερα στο Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Capital Advisors Inc, Keith Goddard, είπε ότι η Apple ίσως αγοράσει τις μετοχές πίσω φέτος με μεγαλύτερη πιθανότητα να το κάνει τον Απρίλιο. “Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί είναι τόσο πεισματάρηδες και κάθονται πάνω από το τόσα πολλά μετρητά” είπε ο Goddard, όπου η εταιρεία του έχει 230.000 μετοχές της Apple.

H Apple έχει πει στο παρελθόν ότι το συμβούλιο της συζητάει συνεχώς για το πως θα λύσουν το πρόβλημα με τα έξτρα μετρητά (μακάρι να είχαμε και εμείς τέτοια προβλήματα, σωστά;), και σκέφτονται το ενδεχόμενο να αγοράσουν πίσω τις μετοχές. Όποια και να είναι η απόφαση της εταιρείας του Cupertino ένα είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξουν εξίσου πολλοί και ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews