Αν και το iPhone 5S θα μοιάζει με το iPhone 5, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει και νέα χαρακτηριστικά.

Μια καινούργια φήμη ισχυρίζεται ότι το iPhone 5S θα έχει chip για NFC καθώς και αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τα οποία θα δουλεύουν παράλληλα ώστε επιτρέπουν εύκολες συναλλαγές.

Σύμφωνα με το China Times, η Apple δουλεύει μαζί με την Chipbond Science and Technology στην Ταιβαν ώστε να φέρουν την αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone.

Δεν είναι η πρώτη φήμη που ακούμε για αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, μιας και νωρίτερα φέτος η KGI Securities έκανε παρόμοια αναφορά. Μπορεί η ιδέα να ακούγεται λίγο απόμακρη, άλλα η Apple πέρυσι αγόρασε την AuthenTec η οποία κατασκευάζει σένσορες για αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ όσον αφορά την NFC δυνατότητα, έχουν κλείσει συμφωνία με την Microlatch η οποία ασχολείται με την βιομετρική ασφάλεια μέσω NFC.

Ο σένσορας για τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα βρίσκεται κάτω από το home button και αντί οι χρήστες να χρησιμοποιούν κωδικούς για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή ή για να κάνουν κάποια αγορά θα ακουμπάνε απλός το αντίχειρα πάνω στο κουμπί και ο σένσορας θα κάνει τις ανάλογες ενέργειες.

Η Apple αναμένετε να κυκλοφορήσει το iPhone 5S στο τέλος του καλοκαιριού, που εκτός από τα δυο παραπάνω, θα έχει και ανανεωμένη κάμερα, πιο γρήγορο επεξεργαστή ενώ θα είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία χρωμάτων.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews