O αναλυτής της DisplaySearch, Paul Semenza, ήταν κατηγορηματικός σήμερα αναφέροντας πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε ένα iPad Mini με οθόνη Retina μέσα στο 2013 και πιο συγκεκριμένα στο 3ο ή 4ο τέταρτο του τρέχοντος έτους.

“We’re seeing potential in the third quarter of panel production for a higher-resolution iPad Mini,” DisplaySearch analyst Paul Semenza told CNET today. “When would the Mini be available? Could be third quarter or fourth quarter,” he said.

Η προβλέψει αυτή συμβαδίζει και με την πρόβλεψη που έκανε και ο άλλος γνωστός αναλυτής για θέματα της Apple Gene Munster στην αρχή του χρόνου.

Το Retina iPad Mini θα έχει μια ανάλυση στα 2048×1536 και μια πυκνότητα pixel στα 324 ppi. Η LG η Sharp αλλά ακόμη και η AUO, Japan Display, είναι υποψήφιες εταιρείες που θα αναλάβουν την οθόνη σύμφωνα με τον Semenza.

Εμείς να αναφέρουμε όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές στο παρελθόν πως οι αναλυτές συχνά πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους αν και ειλικρινά θα θέλαμε να δούμε ένα iPad Mini με Retina οθόνη όσο τίποτε άλλο φέτος.

Από την μια ο μικρότερος σε μέγεθος και ενεργειακά μη απαιτητικός επεξεργαστής A5 του Apple Tv ίσως να δείχνει τον δρόμο για κάτι τέτοιο αλλά κρατάμε κάποιους ενδοιασμούς μιας και ίσως τελικά να χρειαστεί το iPad Mini να χάσει λίγο από την φανταστική εργονομία του και να γίνει πιο βαρύ στην περίπτωση μιας Retina οθόνης όπως έγινε και στην περίπτωση του iPad 3 και δεν είμαστε σίγουροι αν η Apple θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο τόσο σύντομα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews