Μπορεί το πλαστικό του Galaxy S4 να φαίνεται πιο φθηνό από το γυαλί και το μέταλλο που είναι φτιαγμένο το iPhone 5, ωστόσο το καινούργιο smartphone της Samsung είναι αρκετά πιο ακριβό στην κατασκευή του. Για την ακρίβεια κοστίζει σχεδόν 20% περισσότερο.

Το IHS iSuppli άνοιξε ένα Samsung Galaxy S4 και κοστολόγησε το κάθε υλικό που χρειάζεται μια 16GB συσκευή για να κατασκευαστεί. Το ποσό που έβγαλαν ήταν 244 δολάρια, 17% πιο πάνω από το πόσο που χρειάζεται το iPhone 5 και 15% πιο πάνω από αυτό που χρειάζεται το SIII.

Και αυτό, λόγο των χαρακτηριστικών του.

“Κάποια από τα χαρακτηριστικά του που αύξησαν τη τιμή, είναι η μεγαλύτερη Full HD οθόνη του, ο πιο δυνατός επεξεργαστής της Samsung, και οι αρκετοί νέοι σένσορες”

Είπε ο αναλυτής Vincent Leung της IHS σε μια δήλωση του.

Φυσικά, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει η Samsung έναντι της Apple είναι ότι παρόλο που η Κορεάτικη εταιρεία πληρώνει περισσότερα για να κατασκευάσει το S4, είναι και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος προμηθευτής των υλικών του, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων για τη κατασκευή της συσκευής γυρνάνε πάλι στην ίδια τσέπη.

Η μεγάλη ερώτηση βέβαια αυτή τη στιγμή είναι το πόσο τελικά θα κοστίζει το Galaxy S4. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια τιμή ακόμα, οπότε δεν γνωρίζει κανένας αν το αυξημένο κόστος θα το πληρώσει τελικά ο καταναλωτής.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews