Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Windows 8 έρχονται με το Windows Defender ένα εργαλείο anti-virus από προεπιλογή, όμως όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις η εφαρμογή ασφαλείας της Microsoft δεν είναι και τόσο αξιόπιστη όσο τουλάχιστον υπόσχεται.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από τις δοκιμές που έγιναν από την AV-Test για την πλατφόρμα των Windows 8 αναλύοντας την προστασία, την απόδοση και την αξιοπιστία 26 διαφορετικών εφαρμογών ασφάλειας, το Bitdefender Internet Security 2013 βρέθηκε να είναι το ασφαλέστερο λογισμικό.

Η εφαρμογή της Bitdefender κέρδισε 17 βαθμούς, ενώ το προϊόν ασφαλείας της BullGuard κατέλαβε την δεύτερη θέση με 16,5 βαθμούς. Ακολουθούν η Kaspersky με 16. Το Windows Defender, η εφαρμογή της Microsoft, πήρε μόλις 11,5 βαθμούς αξιοπιστίας, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει την πιστοποίηση από την AV-Test.

Η Fortinet και η Symantec κατάφερε να πάρουν την πρώτη θέση στις δοκιμές ασφαλείας επιχειρηματικού λογισμικού  με 16,5 βαθμούς, ενώ το System Center Endpoint Protection της Microsoft κατάφερε να πάρει μόνο 12,5 βαθμούς.