Τις τελευταίες δεκαετίες η Microsoft κυριαρχεί έναντι της Apple στον αριθμό πωλήσεων των συσκευών, ωστόσο, το 2013 αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα με αναφορά του Gartner, η βασιλεία της Microsoft πλησιάζει στο τέλος της διότι το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά που η Apple θα πουλήσει περισσότερες συσκευές από εκείνη.

Η επιτυχία του iPhone και του iPad βοήθησαν την Apple να μειώσει το κενό μεταξύ εκείνης και της Microsoft. Τη περασμένη χρονιά πουλήθηκαν 159 εκατομμύρια iPod, iPhone, iPad και Mac, ενώ ο αριθμός των Windows συσκευών ήταν 175 εκατομμύρια.

Από τη στιγμή που το ενδιαφέρων των καταναλωτών έφυγε από τους επιτραπέζιους υπολογιστές και πήγε στους κινητούς (είτε είναι laptop είτε smartphone) η Microsoft παλεύει να κυκλοφορήσει κάτι το οποίο θα γίνει επιτυχία. Η κυκλοφορία του Surface RT και Pro δεν βοήθησαν καθόλου στο παιχνίδι των tablet, ενώ το Windows 8 πέρασε απαρατήρητο από τους περισσότερους καταναλωτές.

Επιπλέον, η Gartner προβλέπει ότι οι πωλήσεις των table θα ξεπεράσουν αυτές των PC μέχρι το 2015, με το Android να γίνεται το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στο κόσμο, και την Apple και τη Microsoft να παλεύει για τη δεύτερη θέση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews