Τι θα μπορούσε να κάνει το επόμενο iPhone πραγματικά εντυπωσιακό; Μια ερώτηση που όλοι κάνουμε. Ένα πιο ελαφρύ σώμα, μια καλύτερη κάμερα και το iOS 7 δεν θα βοηθήσουν και πολύ.

Το software εξελίσσετε συνεχώς και η Apple έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη καλύτερη εμπειρία software για κινητές συσκευές. Δυστυχώς όμως, το software από μόνο του δεν είναι αρκετά συναρπαστικό. Χρειάζεται και καινούργιο hardware. Και απ΄ότι φαίνεται η Apple ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει κάτι καινούργιο και σε αυτό το τομέα.

Μια πρόσφατη αγγελία που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της Apple, αναζητάει έναν μηχανικό software που θα δουλέψει στο Melbourne Design Center. Στο μέρος που βρίσκεται το κτίριο τυχαίνει να είναι και το σπίτι της AuthenTec, της εταιρείας που αγόρασε η Apple πριν λίγο καιρό για 356 εκ. δολάρια και ειδικεύεται στους αισθητήρες ανίχνευσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ο υποψήφιος μέσα στις ικανότητες που θα έχει θα πρέπει να μπορεί να γράψει και low-level κωδικά ώστε να ρυθμίζει και να ελέγχει hardware, σύμφωνα με την Apple.

Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι το iPhone 5S θα έχει αισθητήρα ανιχνεύσεις δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το Home Button και ότι ο χρήστης θα τους χρησιμοποιεί για να ξεκλειδώνει τη συσκευή και ίσως να επιβεβαιώνει κάποιες συναλλαγές, όπως την αγορά μιας εφαρμογής. Ωστόσο, η Apple δεν έχει πολύ καιρό στην κατοχή της AuthenTec οπότε είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι θα προλάβουν φέτος να κυκλοφορήσουν μια συσκευή που θα χρησημοποιει την τεχνολογίας της. Άλλα ποιος ξέρει; Ίσως τελικά να μην έρθει και καθόλου στις iσυσκευές και να το δούμε σε κάποιο Mac.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews