Το Forbes σήμερα ταρακουνάει πολύ άσχημα τα νερά για το μέλλον της Apple αφού με δημοσίευμα του αναφέρει πως ο Tim Cook ίσως δει την πόρτα της εξόδου από την Apple.

Προσωπικά όχι δεν το πιστεύουμε όχι τουλάχιστον με την τρέχον κατάσταση της Apple αλλά ας δούμε τι αναφέρει το δημοσίευμα του Forbes.

Πηγές λοιπόν της Wall Street κοντά στην εταιρεία του Cupertino έχουν αρχίσει να αναφέρουν πως το συμβούλιο της Apple σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει τον Tim Cook πριν αυτός μετατρέψει την Apple σε μια άλλη Hewlett-Packard. Η Apple έχει χάσει την λάμψη της μετά το θάνατο του Steve Jobs και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Tim Cook δεν μπόρεσε να δώσει νέα πνοή στην εταιρεία μέχρι στιγμής.

Συνεχίζοντας με το δημοσίευμα και τις πηγές του αρθρογράφου Gene Marcial το συμβούλιο της Apple δεν μπορεί να ανεχτεί για πολύ ακόμη την πτώση της μετοχής της Apple και έχουν ορίσει ως υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση τον Tim Cook.

“At least one of [the Apple board members] believes there’s a move by some at the company to search for someone with credible credentials and superb tech qualifications to take over and turn things around, lest Apple go the way of Hewlett-Packard and JC Penney,”

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας πως αν ο Tim Cook μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου δεν παρουσιάσει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό και δεν καταφέρει να ανεβάσει την μετοχή της Apple η πόρτα της εξόδου είναι μάλλον κοντά. Την κατάσταση την επιβαρύνει και η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων αύριο που αν και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν πως θα δείξει κέρδη αυτά όπως όλα δείχνουν θα είναι χαμηλότερα από οποιαδήποτε άλλη φόρα. Αυτό θα έχει σίγουρα σαν αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής και άλλο!

“So unless Apple CEO Cook announces something really dramatic in new products or astronomical earnings on Tuesday, the stock will surely decline even more. And so will Tim Cook’s standing with shareholders and investors — and Wall Street,” Marcial concludes. “That may finally signal his exit.”

Ειλικρινά πιστεύουμε πως όσοι θέλουν την φυγή του Tim Cook από την Apple θέλουν το κακό της και δεν πιστεύουμε πως θα δούμε κάτι τέτοιο. Βέβαια μην ξεχνάμε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά……

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews