Τα νέα για τους φαν των Mac δεν ήταν ιδιαίτερα καλά κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου του τρέχοντος έτους της Apple.

Έτσι παρατηρήθηκε ότι πουλήθηκαν 3.952 εκατομμύρια νέοι Mac σε σχέση με τα 4.017 εκατομμύρια του περσινού τριμήνου. Ο Apple CFO Peter Oppenheimer όμως θέλησε να δώσει μια θετική εικόνα με τις δηλώσεις του αναφέροντας πως συνολικά οι Mac σημείωσαν μια πολύ μικρή πτώση του 2% όταν στην αγορά για το ίδιο οικονομικό τρίμηνο τα PC σημείωσαν και σημειώνουν μια μεγάλη πτώση της τάξης του 14% κάθε χρόνο.

Παρόλο μάλιστα που υπήρχε μια μικρή πτώση η Apple κατάφερε να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό. Έτσι με τις πωλήσεις των Mac σε αυτό το οικονομικό τρίμηνο η εταιρεία του Cupertino έβαλε στο ταμείο της $5.447 δισεκατομμύρια ενώ πέρυσι για την ίδια περίοδο είχε $5.073 δισεκατομμύρια.

Με άλλα λόγια η Apple κατάφερε με μικρότερες πωλήσεις να έχει μεγαλύτερο κέρδος από πέρυσι.

Ο Tim Cook αναφέρθηκε και στο γεγονός πως αυτή η πτώση της τάξης του 2% οφείλετε και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην παραγωγική γραμμή της Apple που οδήγησαν στις μεγάλες καθυστερήσεις παράδοσης των νέων iMac.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews