Το Genius Bar είναι λίγο μικρό και το δάπεδο δεν θα είχε εγκριθεί ποτέ από τον Steve Jobs, αλλά αν βρεθείτε ποτέ στην Καμπούλ και νιώσετε μια δίψα για gadget της Apple, τότε αυτό το ανεπίσημο Apple Store του Αφγανιστάν είναι το μόνο μέρος που υπάρχει.

Και ενώ η Apple είναι απασχολημένη να κατακτάει το κόσμο με τα Apple Store της, κάποιες χώρες όπως το Αφγανιστάν (δυστυχώς και εμείς) δεν έχουν ακόμα επίσημο Apple Store, γιαυτό κάποιοι αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους.

Το ανεπίσημο Apple Store του Αφγανιστάν πουλάει περίπου πέντε με έξι iPhone τη μέρα στους οικονομικά άνετους Αφγανούς, που απ’ ότι φαίνεται η μόδα της Apple του έχει αγγίξει. Τα περισσότερα προϊόντα αγοράζονται μέσω διανομέων από το Ντουμπάι, ενώ η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι ιδιοκτήτες του σκέφτονται να ανοίξουν και δεύτερο.

Ωστόσο, το ότι οι δουλειές πάνε καλά στο ανεπίσημο Apple Store, δεν σημαίνει ότι η Apple θα το αγκαλιάσει κιόλας. O manager του καταστήματος έστειλε με mail φωτογραφίες του μαγαζιού στην Apple όταν άνοιξε, ωστόσο εκείνη ακόμα δεν του έχει απαντήσει.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews