Η εταιρεία ασφάλειας McAfee κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα τεχνολογία που θα αποτρέπει στο κοινό την πρόσβαση σε πειρατικές ταινίες και μουσική όταν βρίσκονται online. Ηη νέα εφαρμογή, η οποίο θα διευρύνει τις υπηρεσίες του ήδη υπάρχοντος SiteAdvisor, θα μπορεί να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει πειρατικό υλικό από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Σαν πρόσθετο μέτρο θα παρουσιάζει στους χρήστες νόμιμες εναλλακτικές λύσεις.

Οι κατόχων πνευματικών δικαιωμάτωνγια χρόνια προσπαθούν να οδηγήσουν τις μηχανές αναζήτησης και τους παρόχους Διαδικτύου στο να μλοκάρουν τις ιστοσελίδες που περιέχουν παράνομο υλικό, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο δυσκολότερη την πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους χρήστες, αναφέρει το Torrentfreak

.

Μέχρι σήμερα οι προσπάθειες αυτές ήταν μάταιες, αλλά η McAfee παρουσίασε αυτή τη νέα τεχνολογία που θα ευχαριστήσει τουλάχιστον τους δικαιούχους. Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια περιγράφει ένα σύστημα που μπορεί να αποτρέψει στους χρήστες την πρόσβαση από κάθε πειρατικό περιεχόμενο.

Με τίτλο «Ανίχνευση και πρόληψη της κατανάλωσης παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο,” το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει μια μεγάλη blocklist και μέσω αυτής θα μπορεί να προειδοποιεί τους καταναλωτές ή να εμποδίσει εντελώς την πρόσβαση τους σε αυτές τις ιστοσελίδες.


Το παρακάτω διάγραμμα εξηγεί πως λειτουργεί η εφαρμογή.