Αλλάξτε χρώμα στο Facebook

Γιατί είναι απάτη:

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο το scam θα σας μεταφέρει στην επόμενη σελίδα:

Κάνοντας κλικ στο κουμπί ‘Συνέχεια’ σας ζητά να εγκαταστήσετε την κακόβουλη εφαρμογή του Facebook όπως φαίνεται παρακάτω.

Οποιαδήποτε διεύθυνση URL ξεκινά με apps.facebook.com/app_name_here, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook. Οι απατεώνες συχνά προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες, με την προώθηση εφαρμογών που υπόσχεται διάφορα νέα χαρακτηριστικά στο Facebook αναβαθμίσεις, κλπ.

Αν ένας ανυποψίαστος χρήστης εγκαταστήσει την εφαρμογή, αυτόματα θα “γράψει¨ μηνύματα σε όλα τα timeline των φίλων τους που θα τους προτρέπει να εγκαταστήσουν και αυτοί την εφαρμογή, αναφέρει το facecrooks.

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να εξουσιοδοτήσετε ένα άγνωστο developer να έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας στο Facebook; Αυτές οι απάτες είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές του Facebook

για να εξαπλωθούν.

Κάθε φορά που εγκαθιστάτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους Facebook, της δίνετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που πρόκειται να εγκαταστήσετε. Προτιμάτε πάντα εφαρμογές από γνωστές και αξιόπιστες πηγές.

Συνεχίζοντας με την εγκατάσταση, η εφαρμογή θα σας ανακατευθύνει στην ακόλουθη έρευνα:

Συνιστούμε σε όλους  να εγκαταστήσουν το BitDefender Safego, μια εφαρμογή στο Facebook που θα σαρώσει τα News Feed σας και θα σας βοηθήσει να μείνετε ασφαλής από απάτες όπως αυτή.

Πώς να ασχοληθεί με την απάτη:

Αν εγκαταστήσατε ήδη την κακόβουλη εφαρμογή καθαρίστε τα spam μηνύματα που δημοσιεύσατε στους φίλους σας και ειδοποιήστε τους να μην πάθουν και αυτοί τα ίδια.

Πρέπει επίσης να αφαιρέσετε την εφαρμογή από το λογαριασμό σας στο Facebook. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις Λογαριασμού>Εφαρμογές για την απομάκρυνση της.