Το Bitcoin είχε τρελές διακυμάνσεις στην τιμή του το τελευταίο διάστημα, αφού από τα 266 δολάρια πήγε στα 55 και αμέσως μετά ξανά-ανέβηκε στα 115 δολάρια. Όπως καταλαβαίνουμε αυτό είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει. Η ιστορία έχει δείξει ότι όσο και αν υπάρχουν διακυμάνσεις στην τιμή του, το διαδικτυακό νόμισμα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Bloomberg TV την Τετάρτη ο Πρόεδρος της PayPal κος David Marcus εκδήλωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για το ψηφιακό νόμισμα.

«Έτσι έχω ξοδέψει πολύ χρόνο παρατηρώντας το, και είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικό: ο τρόπος που σχεδιάστηκε το το νόμισμα, πως λειτουργεί με τον πληθωρισμό για να πληρώνει τους ανθρακωρύχους (miners).  Όλα αυτά που είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικά. Πιστεύω ότι εμείς στη PayPal, είναι θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν το Bitcoin θέλει να χρησιμοποιήσει σαν χρηματοδοτικό μέσο τη PayPal ή όχι. Το σκεφτόμαστε. ”

Αυτά ήταν τα μόνα σχόλια του Marcus για το Bitcoin κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά αυτές οι τρεις προτάσεις έχουν δημιουργήσει ήδη  πολύ “θόρυβο” στο διαδίκτυο. Ενδεχόμενης της αποδοχής του Bitcoin από την PayPal θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό παιχνίδι ξεπλύματος χρήματος, δεδομένου ότι η PayPal πια, χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το Διαδίκτυο. Ένας ικανοποιητικός αριθμός μεγάλων ιστοσελίδων όπως το Reddit και η WordPress έχουν αρχίσει ήδη την αποδοχή πληρωμών σε Bitcoins, βοηθώντας στην νομιμοποίηση του. Η νομιμοποίηση του Bitcoin θα μπορούσε άνετα να επιτευχθεί με την αποδοχή PayPal. Βέβαια το συγκεκριμένο νόμισμα μέχρι σήμερα αίναι από τη φύση του πολύ “σκοτεινό” αφού δεν ελέγχετε και αυτοί που ασχολούνται με παράνομες δραστηριότητες στο Internet το χρησιμοποιούν κατά κόρον.