Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές smartphone μόνο δυο είναι αυτοί που πραγματικά μετράνε. Η Apple και η Samsung. Οι δυο εταιρείες πολεμούν συνεχώς για να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη παγκόσμια αγορά και μέχρι στιγμή έχουν καταφέρει να πάρουν όλα τα κέρδη.

Μια νέα αναφορά από την Canaccord Genuity, δείχνει ότι παρόλο που κάποιοι κατασκευαστές smartphone είδαν αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2013, η Apple και η Samsung εξακολουθούν να έχουν το 100% των κερδών, με την Apple να έχει το 57% και τη Samsung το υπόλοιπο 43%.

Ωστόσο, παρόλο που το 100% ακούγεται εντυπωσιακό, είναι μείωση διότι το προηγούμενο τρίμηνο η Samsung και η Apple είχαν το 103% των κερδών. Ο αναλυτής T. Michael Walkley της Canaccord είπε το εξής:

Παρόλο που η Apple και η Samsung κυριαρχούν στα κέρδη της βιομηχανίας, το αυξημένος κόστος παραγωγής μείωσαν το συνολικό κέρδος της Apple και της Samsung στο 100% από επίπεδα πάνω του 100% που είχαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

Το κέρδος της Apple έπεσε από το 72% το τέταρτο τρίμηνο του 2012 στο 57% το πρώτο τρίμηνο του 2013 και αυτό κυρίως της μειωμένης ζήτησης του iPhone 5 και της αυξημένης ζήτησης του iPhone 4 και iPhone 4S. H μόνη εταιρεία πέρα από την Apple και τη Samsung που είχε κέρδος το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν η LG με 1% και αυτό διότι η Motorola έπεσε στο -1%.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews