To iPad Mini ίσως είναι το καλύτερο iPad που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple με ένα μόνο μειονέκτημα, την οθόνη του. Όσο και να λατρεύει κάποιος το “μικρό” της Apple δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως στο θέμα οθόνης υπολείπεται αισθητά συσκευών όπως του Nexus 7 ή ακόμη χειρότερα του μεγάλου του αδελφού του 9.7 ιντσών iPad. Το iPad Mini είναι γεγονός πως με μια Retina οθόνη πραγματικά θα απογειωθεί.

Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo μας προσγείωσε ανώμαλα μιας και με πρόσφατες δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε μια Retina οθόνη στο iPad Mini αυτό τον χρόνο μιας και σύμφωνα με τις πηγές του η παραγωγή τέτοιων οθονών θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2013 και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε την αναβάθμιση που όλοι περιμένουμε κάποια στιγμή των Οκτώβριο.

Ποιο είναι λοιπόν το πλάνο της Apple; Σύμφωνα με τον Richard Shim της NPD DisplaySearch, που μίλησε σήμερα στο CNET η Apple οδεύει προς δύο αναβαθμίσεις στο iPad Mini. Η μια αναβάθμιση θα έρθει σύντομα και μέσα στο 2013 και η επόμενη και μεγαλύτερη θα είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

“We see two refreshes coming. One in the second half of this year, then one in Q1 [first quarter] of 2014. The Q1 [2014] device will have a Retina display plus an updated processor.”

Αυτό βέβαια σημαίνει πως αν η Apple μας παρουσιάσει ένα iPad Mini 2 χωρίς Retina κατά πάσα πιθανότητα στο  WWDC τον Ιούνιο, τότε η επόμενη του αναβάθμιση με την Retina οθόνη θα έρθει μέσα σε λιγότερο από 7 μήνες. Περίεργο; Όχι μιας και η Apple είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με το iPad 3 και το iPad 4. Επίσης η Apple σίγουρα θα θέλει να έχει ένα αναβαθμισμένο iPad Mini στην αγορά πριν τα Χριστούγεννα για να ενισχύσει τις πωλήσεις του. Απλά για ακόμη μια φορά μια αναβάθμιση αργότερα και μάλιστα τόσο σημαντική σε διάστημα μόλις 7 μηνών θα δυσαρεστήσει κάποιους αγοραστές του iPad Mini 2 αλλά τονίζουμε πως η Apple το έχει ξανά κάνει.

Έτσι λοιπόν μετά την σίγουρη σχεδόν αναβάθμιση της σειράς των Macbook που περιμένουμε τον άλλο μήνα στο WWDC μάλλον θα έχουμε και την παρουσίαση ενός iPad Mini 2 με καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά χωρίς Retina οθόνη.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews