Είναι ευρέως γνωστό πως οι developers στην πλατφόρμα του Android είναι το λιγότερο απογοητευμένοι εξαιτίας των φαινομένων πειρατείας που λαμβάνουν χώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το fragmentation των Android συσκευών έχει κάνει πολλούς να σκέφτονται σοβαρά ακόμη και να μην ξανά προγραμματίσουν για την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Στην ουσία Fragmentation ονομάζεται η ποικιλία διαφορετικών συσκευών που κυκλοφορούν με Android. Οι συσκευές αυτές έχουν διαφορετικές εκδόσεις Android, αλλά και διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά (αναλύσεις οθόνης, επεξεργαστή/gpu κτλ)

Τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο απογοητευτικά αν συγκρίνει κάποιος τα ποσοστά πειρατείας μεταξύ του Android και του iOS της Apple μιας και η αναλογία είναι 14 προς 1.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή/παιχνίδι Towerfight 2 που έγινε ταυτόχρονα διαθέσιμο τόσο στο Google Play Store όσο και στο App Store στην τιμή των $0.99. Στο iOS η πειρατεία του έφτασε στο 5% το οποίο μεταφράζεται σε 2.438 παράνομα κατεβάσματα την ίδια ώρα που στο Android ο αριθμός είχε φτάσει στα 34.091!!

Η μόνη λύση αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι η δημιουργία freemium. δωρεάν εν μέρη, εφαρμογών και παιχνιδιών στην βασική τους έκδοση με ενσωματωμένα in app purchases για την εκμετάλλευση των πληρών λειτουργιών τους εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί αργότερα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews