Το Κόμμα Πειρατών Κροατίας (PP CROATIA) κατάφερε να πάρει το 21% σε τοπικές εκλογές, κερδίζοντας δύο από τις εννέα θέσεις των τοπικών αντιπροσώπων σε δημοτικό συμβούλιο

“Το περασμένο Σαββατοκύριακο στις τοπικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην Κροατία, το Κόμμα Πειρατών Κροατίας είχε την πρώτη του επιτυχία. Σε μία από τις συνοικίες της πόλης Samobor, με την ονομασία Kolodvorsko / Sajmiste, εκλέχθηκαν δύο Πειρατές της Κροατίας για πρώτη φορά. Εκλέχθηκαν οι πειρατές Ivica Fulir και Dario Vidovic. Με την συμμετοχή, για πρώτη φορά, στις τοπικές εκλογές, οι πειρατές εκεί, έφεραν ένα αποτέλεσμα 21%, ή δύο από τις εννέα έδρες, και αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το Kolodvorsko / Sajmiste είναι η μόνη περιοχή της πόλης του Samobor, όπου οι πειρατές κατέβηκαν με ψηφοδέλτιο. Αν υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι θα μπορούσε να βρεθεί και ο χρόνος για ψηφοδέλτια και στα άλλα τμήματα της πόλης.
Για το δημοτικό συμβούλιο της Samobor το αποτέλεσμα ήταν μόνο 1,89% και δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει και θέση δημοτικού συμβούλου, δεδομένου ότι το όριο είναι στο 5%. Όμως οι δυο θέσεις τοπικών αντιπροσώπων είναι μια καλή αρχή…”

PIRATE TIMES
“PP CROATIA REACHES 21% IN CITY DISTRICT, WINNING TWO OUT OF NINE BOARD SEATS”
May 22, 2013 · by Koen De Voegt

Πηγή