H Αpple σήμερα συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των $53 εκατομμύριων για να διευθέτηση την αγωγή σε βάρος της από τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας η Apple χρησιμοποίησε ελαττωματικούς δείκτες υγρασίας σε κάποιες συσκευές της με αποτέλεσμα αδίκως χρήστες αυτών των συσκευών να μην δικαιούντο αλλαγή της συσκευής τους όντας μέσα στην εγγύηση.

Ανάλογα λοιπόν με το ποιο μοντέλο iPhone ή iPod έχετε μπορεί να δικαιούστε μια αποζημίωση της τάξης των $300 σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστήριου του San Francisco.

Το δικαστήριο αναγνώρισε πως ότι οι δείκτες υγρασίας της Apple στις εν λόγω συσκευές μπορεί να δώσουν λαθεμένα αποτελέσματα στον τεχνικό που θα ανοίξει την συσκευή μιας και μπορεί πολύ εύκολα να επηρεαστούν και μόνο από την καθημερινή χρήση χωρίς να σημαίνει πως ο χρήστης έριξε νερό κατά λάθος στην συσκευή του.

Οποιοσδήποτε πελάτης iPhone της Apple στον οποίο αρνήθηκε η αντικατάσταση/επισκευή του πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 καθώς και χρήστες iPod που αντιμετώπισαν το ίδιο θέμα πριν τον Ιούνιο του 2010 μπορούν να κάνουν αίτηση για να δεχτούν την εν λόγω αποζημίωση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews