Οι Anonymous μόλις εξέδωσαν μια ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν την έναρξη της επιχείρησης OpTurkey. Στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube αναφέρουν:

[quote]

Χαιρετισμούς στην κυβέρνηση της Τουρκίας,

Είμαστε οι Anonymous.

Παρακολουθούμε με τρόμο επί μέρες τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Τουρκία οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά εναντίον μιας τυραννικής κυβέρνησης που τους έχει κακομεταχειριστεί, με ξυλοδαρμούς, πυροβολισμούς, με κανόνια νερού και αέρια. Από το επίκεντρο της επανάστασης τους στην πλατεία Ταξίμ αλλά και σε κάθε πόλη στην Τουρκία, οι άνθρωποι έχουν πει την γνώμη τους. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι στους δρόμους για μέρες, παρά την ανηλεή επίθεση της αστυνομίας. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί από μια κυβέρνηση που δεν διαφέρει από μια χούντα!

Η Τουρκία υποτίθεται ότι κυβερνάτε από τη λεγόμενη “μοντέρνα” δημοκρατία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν τους γελοίους δικτάτορες της Κίνας ή του Ιράν. Οι Anonymous είναι εξοργισμένοι από αυτή τη συμπεριφορά, και θα ενωθούν σε όλη την υδρόγειο για να ρίξουν την τουρκική κυβέρνηση στα γόνατά τους. Θα επιτεθούν από το internet σε κάθε περιουσιακό στοιχείο της τουρκικής κυβέρνησης.

Λογοκρίνετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα επικοινωνίας του λαού σας, προκειμένου να αποσιωπήσετε τα εγκλημάτων σας. Οι Anonymous θα σας σταματήσουν, και οι ίδιοι οι άνθρωποι σας σας θα σας απομακρύνουν από την εξουσία.

Έχουμε δει στο παρελθόν τον ολοκληρωτισμό σας να είναι ο ίδιος με του Mubarak. Όμως γνωρίζετε τι συνέβη με αυτόν.

Για το λαό της Τουρκίας Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται, δεν έχει σημασία πόσο μόνοι και εγκαταλελειμμένοι μπορεί να αισθάνεστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κόσμος σας παρακολουθεί. Να ξέρετε ότι οι Anonymous εργάζονται ακούραστα όλο το εικοσιτετράωρο για να σας βοηθήσουν.

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Government of Turkey, it is too late to Expect us.

[/quote]