Η Apple όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα “φτηνό” μοντέλο iPhone ακόμη και μέχρι το τέλος του 2013 για να μπορέσει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Samsung σε αγορές όπως αυτές της Κίνας και της Ιαπωνίας αλλά ακόμη και της Ευρώπης.

Οι πρώτες αναφορές λέγανε πως η Apple για να κρατήσει το κόστος χαμηλό θα κατασκεύαζε την πλάτη του “φτηνού” iPhone από πλαστικό όπως είχε γίνει στα iPhone 3G και iPhone 3GS.

H πρώτη υποτιθέμενη σοβαρή διαρροή έγινε σήμερα μιας και το Apple.pro δημοσίευσε 2 φωτογραφίες υποστηρίζοντας πως είναι από ένα iPhone με πλαστική καμπυλωτή πλάτη. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την γνησιότητα αυτών των φωτογραφιών ειδικά μιας και το logo της Apple δεν είναι εμφανές σε καμιά.

Επίσης η πρόσοψη της συσκευής δεν είναι ορατή και αν λάβουμε υπόψιν μας και το γεγονός πως μήνες πριν την ανακοίνωση νέων προϊόντων της Apple κατασκευαστές στην Κίνα συναρμολογούν με βάση τις φήμες πλαστά μοντέλα και τα ρίχνουν στην αγορά, τότε οι πιθανότητες να έχουμε στις παραπάνω φωτό την απεικόνιση του “φτηνού” iPhone είναι πραγματικά ελάχιστες.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews