Eνώ οι υπόλοιποι κατασκευαστές smartphones τα τελευταία χρόνια αναλώνονται σε ένα αγώνα για την μεγαλύτερη οθόνη της αγοράς η Apple με το iPhone της έχει αλλάξει το μέγεθος της οθόνης του στα έξι χρόνια ζωής του μόνο 2 φορές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται 4 διαφορετικές πηγές από τα κεντρικά της Apple στο Cupertino, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κυκλοφορίας 4.7-ιντσών και 5.7-ιντσών iPhones.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Apple ήδη εργάζεται πάνω στο “φτηνό” iPhone που θα έρθει με περισσότερους από 2 χρωματισμούς.

Ο Tim Cook στην πρόσφατη του συνέντευξη στο D11 τόνισε το πόσο σκληρά εργάζεται η Apple σε κάθε νέο μοντέλο iPhone και δήλωσε χαρούμενος που δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις του. Δεν αρνήθηκε όμως σε καμιά περίπτωση το ενδεχόμενο η Apple να κατασκευάσει στο μέλλον iPhones με μεγαλύτερη οθόνη μιας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε “that doesn’t shut off the future,”

H φήμες λοιπόν θέλουν την Apple να θέλει να ανταγωνιστεί την Samsung και στον τομέα των “phablet” όπου η κορεατική εταιρεία είναι αυτή την στιγμή ουσιαστικά μόνη της ειδικά μιας και ο κόσμος φαίνεται πολύ θετικός σε μεγαλύτερες οθόνες κινητών.

Το Reuters με βάση πάντα τις πηγές του τονίζει πως τίποτα δεν είναι βέβαιο για το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης οθόνης στο επόμενο iPhone μιας και η Apple συνεχίζει να ανακατεύει τα χαρτιά της στον τομέα αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή. Το βέβαιο είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο για κάτι τέτοιο.

“Apple is looking at introducing at least two bigger iPhones next year – one with a 4.7-inch screen and one with a 5.7-inch screen,” Reuters reports. Sources claim that Apple has approached suppliers for larger screens, but they note it’s still unclear whether the company will actually ship a bigger device.“They constantly change product specifications almost to the final moment, so you’re not really sure whether this is the final prototype,” one of them said.

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως αυτή την στιγμή πιο εφικτό είναι μάλλον το “φτηνό” iPhone που μπορεί να στοιχίζει και μόλις $99 και να έχει 6 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews