To itunes είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις χρηστών στο κόσμο, με τους αριθμούς να αντιπαρατίθενται μόνο με εκείνους του Facebook. Παράγει τα περισσότερα έσοδα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τεχνολογίας. η Horase Dediu της Asymco ανέβασε ένα διάγραμμα στο twitter όπου δείχνει την ανάπτυξη των λογαριασμών, και εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο ανά ημέρα ενεργοποιούνται 500.000 λογαριασμοί.

Με ένα απλό διπλασιασμό μπορούμε να πούμε πως έχουμε 1.000.000 νέους λογαριασμούς ανα δύο ημέρες τα νούμερα είναι ασύληπτα κατά τη γνώμη μου. Η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC ανακοίνωσε πως το iTunes (συμπεριλαμβάνοντας το App Store και iBooks Store) έχει πάνω από 575 εκατομμύρια λογαριασμούς και προφανώς λαμβάνοντας υπόψιν το γράφημα τα νούμερα καθημερινά αυξάνονται.

Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς είναι συνδεδεμένοι με πιστωτικές κάρτες, έτσι τουλάχιστον ανέφερε ο Tim Cook λέγοντας πως έχει τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες από οποιοδήποτε κατάστημα στο διαδίκτυο. Πώς σας φάνηκε το γραφήμα; έχετε κάποιο παρόμοιο από οποιαδήποτε εταιρεία του χώρου να αντιπαραθέσετε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews