Η Google είναι στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου συστήματος που θα επιτρέψει στις μηχανές αναζήτησης να συμβάλουν περισσότερο στην εξάλειψη εικόνων παιδιών που κακοποιούνται.

Η νέα βάση δεδομένων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε ένα χρόνο και θα επιτρέψει το άμεσο σβήσιμο εικόνων που έχουν επισημανθεί από τις οργανώσεις προστασίας παιδιών, όπως αναφέρει η Telegraph.

Η εταιρεία, επίσης, δημιούργησε ένα ταμείο 2.000.000 δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί σε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες σε θέματα προστασίας του παιδιού και θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι είχε “αρρωστήσει” από το υλικό που είναι διαθέσιμο ελεύθερα στο διαδίκτυο και προέτρεψε τις εταιρείες κάνουν κάτι για αυτό.

“Δημιουργώντας μια παγκόσμια βάση δεδομένων από αυτές τις διασκορπισμένες εικόνες θα βοηθήσουμε όλες τις εταιρείες τεχνολογίας να τις ανακαλύπτουν, όπου και αν βρίσκονται”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Google.

Οι προσπάθειες της Google κατά της παιδικής πορνογραφίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της εταιρείας, κος David Drummond, δήλωσε ότι είχαν αρχίσει τις προσπάθειες τους από το 2008.