Το Facebook έχει αρχίσει προσφέρει στους χρήστες ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα και απίστευτα ενοχλητικό. Προσφέρει την δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες μαζί με τα σχόλιά σας.

Η λειτουργία είναι αρκετά απλή, δεξιά στο πεδίο των σχολίων θα παρατηρήσετε τώρα ένα νέο εικονίδιο, μία φωτογραφική μηχανή σε αχνό εικονίδιο.

Η δυνατότητα αυτή είναι σε σταδιακή εξάπλωση σε όλο τον κόσμο και έτσι μπορεί να μην την έχετε ακόμα. Εάν   βλέπετε το εικονίδιο, κάνοντας κλικ σε αυτό θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Facebook για να ενισχύσει το σχόλιό σας.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αφήσετε το κείμενο εντελώς και να ανεβάσετε απλά μία φωτογραφία.

Ο Bob Baldwin, ο οποίος έφτιαξέ αυτό το χαρακτηριστικό, δήλωσε: “Όταν μιλάω με έναν φίλο, μερικές φορές μια φωτογραφία με βοηθάει πολύ καλύτερα για να του πω μια ιστορία παρά μόνο τα λόγια. Αν είμαστε παρέα πρόσωπο με πρόσωπο, μπορώ να σας δείξω μια φωτογραφία από το τηλέφωνό μου, αλλά μέχρι τώρα στο Facebook θα έπρεπε να δημοσιεύσετε ένα σύνδεσμο που να οδηγεί σε μια φωτογραφία. Τώρα, θα είστε σε θέση να επισυνάψετε μια φωτογραφία σας άμεσα, μαζί  με την πληκτρολόγηση ενός σχόλιου»

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις στην ανακοίνωση και από όλες τις φωτογραφίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα από κάτω σχόλια, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μάλλον αρέσει στους χρήστες. Αν και  οι αλλαγές γενικότερα και νέα χαρακτηριστικά στο Facebook συνήθως ενοχλούν τους χρήστες.

Και πριν μας ρωτήσετε…., όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες GIF. Προς το παρόν, τουλάχιστον.