Η τεχνολογία στα αυτοκίνητα επιταχύνεται, και αυτή η έκρηξη καινοτομίας αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια. Το παρακάτω infographic δείχνει το εγγύς μέλλον της τεχνολογίας αυτοκινήτων, αποκαλύπτοντας τι μπορεί να συμβεί στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτοκίνητο που παρκάρουν αυτόματα, ενώ ο “οδηγός” δεν κάθεται στο το τιμόνι και πολλά άλλα έρχονται να μας εκπλήξουν.

[col grid=”3-1 first”]Το infographic αναφέρει ότι τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα είναι πολύ κοντά και θα τα δούμε στους εκθεσιακούς χώρους μέχρι το 2017.[/col]

Το infographic αναφέρει ότι τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα είναι πολύ κοντά και θα τα δούμε στους εκθεσιακούς χώρους μέχρι το 2017.

Έτσι, η τεχνολογία μπορεί να είναι έτοιμη, αλλά οι οδηγοί μάλλον δεν είναι πρόθυμοι να την εμπιστευτούν αρκετά ούτως ώστε να κάτσουν να διαβάσουν από το iPads τους στο πίσω κάθισμα ενώ το αυτοκίνητο προχωράει μόνο του, αναφέρει το Μashable.

Θα είναι τόσο τέλεια η τεχνολογία;  Ένα ατύχημα με αυτό-οδηγούμενο όχημα θα μπορούσε να τρομάξει τον κόσμο και να τον κρατήσει μακριά … για λίγο τουλάχιστον. Ίσως σε αυτή την πρώιμη περίοδο να είναι μόνο παρακινδυνευμένο να κάνουμε προβλέψεις με καταστροφολογίες. Όταν ο αριθμός των αυτό-οδήγούμενων αυτοκινήτων μεγαλώσει – και τα οχήματα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους – το ποσοστό των ατυχημάτων μάλλον θα είναι πολύ κοντά στο μηδέν.

Ρίξτε μια ματιά στο infographic που παρουσιάζει την διαδρομή της τεχνολογία του αυτοκινήτου στον χρόνο.

Κλικ για μεγέθυνση