Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορήσει μια σειρά παιχνιδιών για το iOS και άλλες πλατφόρμες μέχρι το τέλος του έτους μετά από συμφωνία που σύναψε με την γιαπωνέζικη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για smartphones, Klab Inc.

Through a licensing deal, Klab will bring Microsoft’s Xbox and Windows-based computer games to the iPhone and smartphones using Google Inc’s Android operating system, according to the Nikkei.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την μεταφορά παιχνιδιών του Xbox και Windows στο iOS και Android σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Μάλιστα, το ‘Age of Empires’, το γνωστό παιχνίδι στρατηγικής φημολογείται ότι θα είναι το πρώτο από αυτά τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν και θα διατεθεί δωρεάν σε smartphones μέχρι το τέλος του 2013.

Υπάρχουν βέβαια και πράγματα που η ανακοίνωση δεν μας αναφέρει. Για παράδειγμα τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μόνο για smartphones ή και για tablets; Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσο παλαιά θα είναι αυτά τα παιχνίδια μιας και ο όρος “Xbox” αναφέρεται στο πρώτο Xbox ή στο 360 ή και στα δύο; Ακόμη το Age of Empires θα είναι μεταφορά του παλαιού τίτλου ή η δημιουργία ενός καινούργιου;

Πηγή:GreekAppleNews.gr