Νέα Creative Suite Cloud της Adobe. Το  Photoshop κέρδισε ήδη αρκετά πειρατικά προγράμματα μέσα σε 24 ώρες από τη έκδοσή της.
Αντί να τους τιμωρήσει με τα μέτρα επιβολής του νόμου, η εταιρεία λογισμικού Adobe λέει ότι προτιμά πλέον να ασχοληθεί με τους πειρατές  μετατρέποντάς τους σε πελάτες που πληρώνουν.

Δεν ήταν έκπληξη, δεδομένου ότι η Adobe χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς σύστημα προστασίας, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες εκδόσεις του photoshop,…….. ένα σύστημα που είχε ήδη σπάσει από παλιά από τους crackers.

 Αυτή η κίνηση δεν ήταν ένα στραβοπάτημα εκ μέρους της Adobe, αλλά φάνηκε ότι η εταιρεία απλά έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει νικητής σε μια συνεχή κούρσα εξοπλισμών προστασίας των προγραμμάτων της 

και ότι ο μόνος τρόπος για να νικήσει την πειρατεία είναι να προσφέρει μια καλύτερη υπηρεσία.

Αποδεικνύεται, τι είναι αυτό ακριβώς  που η Adobe σκέφτεται. Στην ημερίδα “Anti-Piracy and Content Protection Summit” στο Λος Άντζελες, η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως όλοι είναι κουρασμένοι  στο στατόπεδο της “αντι-πειρατείας” και της  “προστασίας των προγραμμάτων”.

Η εστίαση της εταιρείας δεν είναι τώρα στην πάταξη των πειρατών, αλλά η μετατροπή τους σε πελάτες. Η Adobe πιστεύει ότι το πρόβλημα της πειρατείας εν μέρει δημιουργείται από τις βιομηχανίες και ότι οι ίδιες οι εταιρείες κρατούν το κλειδί για την επίλυση του.