Η εφαρμογή Facebook για Android, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα της Google. Όμως έχει επιβεβαιωθεί πια και επίσημα ότι ένα σφάλμα στον κώδικα της εν λόγω εφαρμογής επιτρέπει στο κοινωνικό δίκτυο να αποθηκεύει τον αριθμό του ιδιοκτήτη στους διακομιστές της ιστοσελίδας χωρίς να έχει άδεια φυσικά.

Σύμφωνα με το ReadWrite, η εταιρεία επιβεβαίωσε επισήμως την ύπαρξη του bug και αποκάλυψε ότι έχει το έχει διορθώσει στην τελευταία έκδοση που είναι ακόμα σε έκδοση beta.
Η εφαρμογή Facebook για Android αποθηκεύει τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών χωρίς την άδειά τους, ακόμη και αν δεν έχουν συνδεθεί με τους λογαριασμούς τους.

Το bug που ανακαλύφθηκε από την Symantec.

“Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Facebook, ακόμη και πριν ακόμα συνδεθείτε με την ιστοσελίδα, ο αριθμός του τηλεφώνου σας θα σταλεί μέσω του Διαδικτύου στους Facebook servers,” αναφέρει η Symantec.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα νούμερα έχουν καταλήξει στο Facebook χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, αλλά είναι πιθανό υπάρχουν ήδη εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνου, δεδομένου ότι το λογισμικό έχει πάνω από 100 εκατομμύρια downloads από το Google Play Store.

Το Facebook βέβαια αναφέρει ότι έχει ήδη διαγράψει όλους τους αποθηκευμένους αριθμούς τηλεφώνου που βρισκόταν στους servers τους, και ότι θα κάνει το ίδιο κάθε φορά που ένας νέος αριθμός τηλεφώνου καταγράφεται μέχρι να κυκλοφορήσει το επίσημο bug fix.

Τι λέτε; Νοιώθετε καλύτερα τώρα μετά την δήλωση του Facebook; Ας μην λάβουμε υπόψιν μας τις τελευταίες δημοσιεύσεις για το σκάνδαλο PRISM.