Ορισμένοι χρήστες διαμαρτύρονται στο forum υποστήριξης της Microsoft ότι δεν μπορεί να απενεργοποιήσουν ή να επανεκκινήσουν οι υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας τις επιλογές των Windows.

Ο μόνος τρόπος για να κλείσουν τον υπολογιστή είναι πιέζοντας με το χέρι παρατεταμένα το κουμπί έναρξης, όπως εξήγησε ένας χρήστης, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

“Μετά την εγκατάσταση των Windows 8.1 Preview, ο υπολογιστής μου δεν μπορεί να κλείσει ή να επανεκκινήθεί. Θα πρέπει να το κάνω με το χέρι πιέζοντας για 10 δευτερόλεπτα το κουμπί τροφοδοσίας. Έχω εγκαταστήσει όλες τις ενημερώσεις και οι οδηγοί του συστήματος είναι επίσης ενημερωμένου”, εξήγησε ο παθών.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις πρώτες ενημερώσεις για τα Windows 8.1 Preview αυτή την εβδομάδα

, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα patches, εάν είστε αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Νέες ενημερώσεις αναμένονται σύντομα, ίσως με τις επόμενες η εταιρεία μας αφήσει να κλείνουμε τον υπολογιστή μας.

Πάντως το να εγκαταστήσετε μια Preview έκδοση κάποιου προϊόντος, εκτός από τα θετικά έχει και τα αρνητικά του. Σίγουρα θα είστε από τους πρώτους που θα ανακαλύψουν τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης, αλλά θα είστε επίσης και από τους πρώτους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τυχών σφάλματα, που είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αφού το λειτουργικό δεν έχει έρθει ακόμα στην τελική του μορφή.