Οι ομοσπονδιακές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον Eric Daniel Hughes, 31 χρονών, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών με πιθανές συνδέσεις στη μαύρη αγορά της σελίδας Silk Road στο Deep Web.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη σύλληψη του είδους της, στην οποία η Drug Enforcement Administration (DEA)κατάφερε να κατασχέσει 11.02 Bitcoins αξίας 814 δολαρίων από τον ύποπτο.

Τα Bitcoins δεν παρέχουν εγγυήσεις ανωνυμίας, αλλά ο σχεδιασμός τους καθιστά δυνατό οι συναλλαγές να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν όπως τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών πχ οι πιστωτικές κάρτες. Όμως το εικονικό νόμισμα δεν έχει καμία υποστήριξη από καμία κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα ασταθές.

Η έρευνα στο διαμέρισμα του, αποκάλυψε, επίσης, μια ψηφιακή ζυγαριά, μια μικρή ποσότητα μαριχουάνας, διάφορες λευκές σκόνες και χάπια, εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα πιστόλι γεμάτο και τα άλλα αντικείμενα.

Η σύλληψη φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε Bitcoins, όταν η DEA κατάφερε να διεισδύσει στη περίφημη σελίδα Silk Road, μια αγορά όπου τα ναρκωτικά διαπραγματεύονται και τα Bitcoins

είναι το μόνο αποδεκτό νόμισμα.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο με Bitcoins,” ανέφερε ο Adam B. Levine, εκδότης και επικεφαλής της ιστοσελίδας Let’s Talk Bitcoin!, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις του νομίσματος.

Δημιουργήθηκαν το 2009, Bitcoins έχουν ένα καυτό θέμα των επενδύσεων του αργά και είναι το νόμισμα της επιλογής για online εμπόρους ναρκωτικών και άλλες μαύρες εμπόρους της αγοράς.