O Edward Snowden, ο άνθρωπος που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA, φαίνεται να γνωρίζει πάρα πολλά μυστικά.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εκτός του ότι εξέθεσε την συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας με την NSA, αποκάλυψε και το ποιοι σχετίζονται με τον περιβόητο ιό Stuxnet που χρησιμοποιήθηκε το 2010 στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

“Η NSA και το Ισραήλ έγραψαν μαζί τον κώδικα του Stuxnet,” ανέφερε ο Snowden όταν ρωτήθηκε αν η NSA είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο πρόγραμμα Stuxnet.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Stuxnet. Ωστόσο, όταν οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο πριν από περίπου ένα χρόνο για το κακόβουλο λογισμικό και ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό συνεργάζονται ΗΠΑ και Ισραήλ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη διαρροή.

Επί του παρόντος, αναφορές λένε ότι ο συνταξιούχος Στρατηγός James Cartwright, ο πρώην αντιπρόεδρος της Joint Chiefs of Staff, είναι ο βασικός ύποπτος της έρευνας.