Νέος συναγερμός για τους χρήστες του Pinterest. Θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή αφού κυκλοφορούν pins που μπορούν να τους οδηγήσουν σε ιστοσελίδες που διαφημίζουν ένα “Pinterest Tool.”

Αυτό δεν είναι κακό, το να χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο, αλλά το συγκεκριμένο Pinterest Tool όπως αναφέρει ο εμπειρογνωμόνων ασφαλείας Janne Ahlberg, προκαλεί βλάβες σε αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν. Αναλύοντας το κακόβουλο εργαλείο, ανακάλυψε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται pinteresf.org.

Το site δίνει εντολή στους επισκέπτες του να εγκαταστήσουν το προαναφερθέν εργαλείο του Pinterest για να “απολαύσουν περισσότερες δυνατότητες της υπηρεσίας.”

Στην πραγματικότητα, το εργαλείο είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να μαζεύει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης από τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε το θύμα. Τα στοιχεία που συλλέγει τα στέλνει σε έναν απομακρυσμένο server.

Το Trojan ανιχνεύεται από την F-Secure σαν Trojan.PWS.ZAQ.

“Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια εργαλεία επίθεσης. Αν δείτε κάποιο παρόμοιο “εργαλείο»” απλά κλείστε το παράθυρο του browser σας. Επιλέξτε “Όχι, ευχαριστώ” όταν σας προταθεί να εγκαταστήσετε κάποιο plug-in” προειδοποιεί ο Ahlberg.