O Οργανισμός για την καταχώριση domains στο διαδίκτυο για τις Κάτω Χώρες (Internet Domain Registration in the Netherlands ή πιο σύντομα SIDN) αναγκάστηκε να κλείσει αρκετές από τις ιστοσελίδες του και να περιορίσει προσωρινά την πρόσβαση στην υπηρεσία καταχώρησης νέων domains, λόγω κάποιας παραβίασης ασφάλειας που παρατηρήθηκε από τους τεχνικούς τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία στην ιστοσελίδα της, εντοπίστηκαν malware χθες Τρίτη 9 Ιουλίου, σε διάφορες ιστοσελίδες της.

“Για να αποτραπεί οποιαδήποτε κατάχρηση, η SIDN πήρε αμέσως μια σειρά από προληπτικά μέτρα: η web εφαρμογή DRS έκλεισε και το zone file publication ανεστάλη προσωρινά. Σαν αποτέλεσμα της προληπτικής δράσης μας, ορισμένες ιστοσελίδες του δικτυακού τόπου που χρησιμοποιούν οι καταχωρητές για να κατεβάσουν τα δεδομένα registrarship δεν είναι διαθέσιμες από την Τρίτη το βράδυ, ” αναφέρει η SIDN στην δήλωση της

.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πιστεύεται ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν οι hackers μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν μια ευπάθεια και πραγματοποίησαν SQL Injection στην ιστοσελίδα 25jaarvan.nl.

Η SIDN δεν είναι η μόνη εταιρεία με domains της οποίας τα συστήματα έχουν παραβιαστεί. Οι hackers έχουν παραμορφώσει και την DNS.be, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα top-level domains σε .be (Βέλγιο).