Οι Anonymous διέρρευσαν δεδομένα που υποτίθεται ότι έχουν κλαπεί από την Brickcom, μια εταιρεία από την Ταϊβάν που προσφέρει high-end λύσεις για IP επιτηρήσεις.

Οι χακτιβιστές διαρρεύσαν πάνω από 3.400 αρχεία πελατών που περιέχουν ονόματα χρήστη, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και κωδικούς πρόσβασης.

Μάλιστα επισήμαναν ένα τμήμα από την ιστοσελίδα της Brickcom, η οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προσφέρει “την τελευταία λέξη στην ασφάλεια του διαδικτύου και αποτρέπει τις μη εξουσιοδοτημένες προσβάσεις.”

“Σοβαρά τώρα, εκτιμούμε την πλάκα, αλλά μας κάνουν να γελάμε τόσο πολύ που φτύνουμε τα ποτά μας πάνω στα πληκτρολόγια μας,” αναφέρουν οι hackers στη λίστα διαρροής των αρχείων.

Οι hackers έβαλαν σαν στόχο την Brickcom επειδή η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες, στους φορείς επιβολής του νόμου που χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους για επιτήρηση του διαδικτύου. Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι τα προϊόντα της Brickcom μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση προσώπου.

“This leak is a dedication to those who have given up their liberty for the ideals of free speech, and a surveillance free internet. This leak is also dedicated to those who continue to risk their freedom and refuse to be paralyzed by the ever rising levels of paranoia we all feel as we read the news daily.” δήλωσαν οι οι hackers.