H εφαρμογή ESET Smart Security είναι μια πλήρης σουίτα. Παρέχει Antivirus, Antimalware, Antispam, Anti-Theft Firewall, Γονικό Έλεγχο, Anti-Phishing και  αφαίρεση rootkit.  Διαθέτει φίλτρα spam, και έχει πολύ υψηλά σκορ στην αποτελεσματικότητα σάρωσης.

Αρχίζοντας αυτό το review σκέφτηκα ότι δεν θα υπάρχουν εικόνες από την εγκατάσταση της εφαρμογής γιατί πολύ απλά είναι ήδη εγκατεστημένο. Χρησιμοποιούμε (και γω αλλά και άλλοι από την συντακτική ομάδα του iGuRu.gr) το πρόγραμμα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός.

Αντικειμενικός βέβαια εκεί που χρειάζεται γιατί τα καλά δεν μπορούμε να μην τα αναφέρουμε. Χρησιμοποιούμε το ESET γιατί είναι “ελαφρύ”. Γιατί γνωρίζουμε ότι ο υπολογιστής που είναι εγκατεστημένο είναι ασφαλής, χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του. Όχι δεν θα κολλήσει το σύστημα σας, κι αν κάποια φορά σκεφτείτε να το αφαιρέσετε δεν θα αφήσει ένα σωρό σκουπίδια όπως αφήνουν άλλα “μεγάλα” προγράμματα. Ονόματα δεν λέμε, αλλά καμία σχέση με το Norton. 🙂

Προστασία
Η λίστα με τα κακόβουλα είδη λογισμικών που μπορεί πραγματικά το ESET να προστατεύσει τον υπολογιστή σας , είναι πάρα πολύ μεγάλη: ιοί,spyware, adware, spam, rootkits, keyloggers, phishers, Trojans, browser hijackers και σχεδόν οτιδήποτε άλλο αναπτύσσουν οι hackers καθημερινά. Χρησιμοποιώντας την cloud-based τεχνολογία ThreastSense η εταιρεία δείχνει να παρουσιάζει καταπληκτικά αποτελέσματα στα tests. Η πιο πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών AV-Test, τον Ιανουάριο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, η ​​ESET έφερε ένα ποσοστό 100% στην προστασία από γνωστά malware και ένα 98 με 97% στην προστασία από επιθέσεις με νέα 0day κακόβουλα λογισμικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει μια πολύ καλά ενημερωμένη βάση δεδομένων με ότι νέο κυκλοφορεί. Δείτε την εικόνα από το AV-Test.

Θα πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στο νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην εφαρμογή security suite 6 αλλά και στο απλό antivirus. Το anti phishing. Αν κάνετε κλικ κατά λάθος σε έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε κάποιο phishing site, η εφαρμογή θα το αντιληφθεί και θα σας προειδοποιήσει πριν φτάσετε στην κακόβουλη ιστοσελίδα.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφέρουμε στην έκδοση 6, είναι το αντικλεπτικό σύστημα της ESET. Η εφαρμογή χρειάζεται ρυθμίσεις για τη διαχείριση της αντικλεπτικής προστασίας. Το σύστημα σας θα πρέπει να είναι ασφαλές γι αυτό, αλλά μόλις τελειώσετε με τα βασικά (ορισμός κωδικού πρόσβασης, δημιουργία ενός λογαριασμού “φαντάσματος” ), η λειτουργία Anti-Theft θα σας προστατέψει σε μια πιθανή κλοπή του μηχανήματος σας. Ο επιπλέον λογαριασμός που δημιουργήσατε, αν κάποια στιγμή ο υπολογιστής σας χαθεί με το που συνδεθεί στο internet θα αρχίζει να στέλνει δεδομένα εκεί που έχετε ορίσει στις ρυθμίσεις σας. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να είναι φωτογραφίες του κλέφτη από την κάμερα του υπολογιστή σας, ή και η ακριβής τοποθεσία του κλεμμένου μηχανήματος, Το νέο χαρακτηριστικό μας εντυπωσίασε.

Στις παρατηρήσεις μας μπορεί να προστεθεί η εύκολη διαχείριση του προγράμματος ακόμα και από έναν χρήστη χωρίς πολλές δεξιότητες στους υπολογιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οθόνες διαχείρισης για τους πολύ απαιτητικούς και έμπειρους χρήστες.

 

Χαρακτηριστικά Ασφαλείας


  • Antivirus (τεχνολογία ThreatSense ®) για Windows, Mac και Linux, προστασία από ιούς, worms, trojans, rootkits και άλλα κακόβουλα προγράμματα.
  • Antispyware προστατεύει online την ιδιωτική σας ζωής και την ταυτότητά σας
  • Host-Based Intrusion Prevention System (HIPS) Αποκλείει τις μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στα προγράμματα που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.
  • Cloud-Enhanced Whitelisting (Cloud-Powered Reputation technology) επιτρέπει την ταχύτερη και την πιο ακριβή ανίχνευση malware.
  • Removable Media Control εμποδίζει τα malware να φτάσουν σε μονάδες USB flash, CDs και DVDs. Επιτρέπει το κλείδωμα των συσκευών.
  • AntiRootkit ανιχνεύει και αφαιρεί τύπους malware που κρύβονται από το λειτουργικό σύστημα.
  • Antispam μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα και εικόνες.  Τα φίλτρα Spam είναι για λογαριασμούς POP3 αλλά και για IMAP.
  • Intelligent Firewall ασπίδα από τις απομακρυσμένες επιθέσεις με τεχνολογία που προσαρμόζεται.
  • Λειτουργία Gamer αναστέλλει τις pop-up ειδοποιήσεις, και τις προγραμματισμένες εργασίες σάρωσης αν κάποιος παίζει.
  • Γονικός έλεγχος περιορίζει την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους ανά κατηγορία ή ένα ένα URL. Προστασία και σε σελίδες με
    HTTPS
  • Internet Security Training σας μαθαίνει τεχνικές για να κάνετε την online εμπειρία σας ακόμα πιο ασφαλή.

Βοήθεια & Υποστήριξη
Η ESET παρέχει εκτενή υποστήριξη μέσα από άρθρα, εκπαιδευτικά βίντεο, ειδήσεις, forums, γρήγορους οδηγούς και τους κανονικούς οδηγούς χρήσης. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την αναφορά των πολύ συχνών ενημερώσεων της βάσης δεδομένων με τα κακόβουλα λογισμικά.

Η εταιρεία παρέχει επίσης τηλεφωνική υποστήριξη από τις 09:00 έως στις 17:00  καθημερινές στο 210-7759270 καθώς και υποστήριξη με email στο support@esetgr.com.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.eset.com/gr που είναι το επίσημο Ελληνικό site ή www.eset.com/gr-en που είναι η Αγγλική έκδοση για Ελλάδα και Κύπρο.

Πολλές φορές παρέχουν και υποστήριξη remote support (π.χ. μεTeamviewer,Ammyy, ShowmYPC).

PDF

ESET Smart Security 6 Quick Start Guide (1.1 MB)

ESET Smart Security 6 User Guide (3.5 MB)

[box style=”black info rounded” ]Η τιμή του ESET Smart Security 6 είναι €29.00 ανα χρήστη για ένα χρόνο.[/box]

 

Θετικά

Ελαφρύ. Δεν επηρεάζει την απόδοση του συστήματος που το χρησιμοποιεί. Συνεργάζεται άψογα με το Windows Firewall.

Άψογη προστασία και συμπεριφορά.

Το εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό Anti-Theft.

Αρνητικά

Παρατηρήσαμε ότι η λειτουργία Antispam δεν είναι αυτή που είχαμε συνηθίσει χρησιμοποιώντας το Gmail της Google, αλλά ίσως είναι λίγο άδικο να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μέτρο σύγκρισης. Σε κάθε περίπτωση όμως η λειτουργία Antispam χωράει βελτίωση. 

Η πλήρης σάρωση χρειάζεται αρκετή ώρα. (αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πόσα αρχεία έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας.

Η άμεση υποστήριξη είναι ελλιπής καθώς δεν υπάρχει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Σύνοψη

Χρησιμοποιώ το ESET από το 2005. Από το 2005 έως και σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια του προσωπικού μου υπολογιστή. Το πρόγραμμα είναι πολύ απλά φτιαγμένο να δουλεύει, ήσυχα, διακριτικά και να παρέχει ασφάλεια. Εύκολο στην χρήση του με ένα απλό σχεδιασμό που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η λειτουργία Anti-Theft ήταν κάτι που έλειπε και επιτέλους είναι εδώ. Το σύνολο των χαρακτηριστικών της εφαρμογής μπορεί να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

[taq_review]