Tο Μάρτιο του 2012, οι Ουκρανικές αρχές έκλεισαν την Heavens VX, μια ιστοσελίδα όπου old-school προγραμματιστές ιών συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τις απόψεις και να ανταλλάξουν νέες ιδέες σχετικά με το αντικείμενο. Από σήμερα η ιστοσελίδα είναι και πάλι online, σαν VX Heaven (Virus eXchange Heaven).

Ο server στον οποίο φιλοξενείται η σελίδα έχει αλλάξει, όπως και domain, αλλά τα άτομα που την τρέχουν φαίνεται να είναι τα ίδια.

Σύμφωνα με μια δήλωσή που αναρτήθηκε από τους διαχειριστές της σελίδας, οι παλιοί servers και οι βάσεις δεδομένων κατασχέθηκαν από τις αρχές το 2012.

“Παρ ‘όλες τις νομικές και τις τεχνικές δυσκολίες, έχουμε κάνει απίθανα πράγματα για να φέρουμε πίσω στην ιστοσελίδα για χάρη όλων των αγαπημένων φίλων μας, οι οποίοι μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, και συνεχίζουν να τη στηρίζουν”, αναφέρει η δήλωση. Και συνεχίζει “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν το έργο σε αυτή τη δύσκολη περιόδο με δωρεές, τα θερμά τους λόγια και συναισθήματα. Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας και καταφέραμε να επιβιώσουμε για να εξυπηρετήσουμε τη γνώση στον κόσμο της ψηφιακής ελευθερίας. ”

Υπάρχει ήδη μεγάλη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα ανάπτυξης νέων ιών, η οποία διαφημίζει τις δραστηριότητές της με το σύνθημα “Οι ιοί δεν βλάπτουν, η άγνοια βλάπτει”